donderdag 21 juli 2011

Op de heetste dag ooit in Toronto gaan we naar een baseballgame, perfecte timing!

woensdag 13 juli 2011

Ik ben aangekomen in mijn tweede gezin, heel toffe mensen. heel relaxed maar toch van plan veel te doen. de 2 dochters (19 en 22) zijn ook heel fijn en er is nog een meisje van spanje in mijn gezin. voor de rest zijn er in het naburige dorp nog 7 andere studenten dus ik zal me niet vervelen. morgen is er een poolparty hier voor al die andere studenten en zondag gaan we naar iemand anders zijn huis en moet iedereen een gerecht maken en zullen er dus gerechten zijn van 9 verschillende landen.
Huis van Laura & Marc in Cottam
Kussensloop gemaakt door Jackui (Laura`s grootmoeder)

zondag 10 juli 2011

Waar het rode bolletje met de A staat, ligt het kleine dorpje Cottam waar mijn eerste familie woont. Zoals te zien op de kaart heel dicht bij Detroit. Rechts op de kaart is Toronto te zien, waar we zijn aangekomen met het vliegtuig.
Rechtsboven is een kaartje van heel Canada en Ontario (rood) is waar ik zit. Het district waar ik bijhoor is helemaal in het zuiden van Ontario: ten zuiden van Toronto
Zo, de eerste week zit erop. Het ging heel snel wat een goed teken is. Hier is een overzichtje van mijn drukke week in het verre Canada.
Zaterdag: 7 en een half uur lange vlucht, 6 u tijdsverschil en een rit van 5u naar huis leiden tot een lange, vermoeiende dag.
Zondag: uitslapen en `s avonds de bbq van de Lions met het uitwisselen van de vlaggetjes (zie foto)
Maandag: uitslapen, in de namiddag hebben Laura en Marc (mijn uitwisselingsouders) een afspraak met de oogarts en gaan we naar het shoppingcenter daar in de buurt
Dinsdag: Ford Malden (brits ford van tijdens de oorlog van 1812) en John R. Park , een dorp in originele staat zoals het was in de 19e eeuw (vergelijkbaar met bokrijk). `s Avonds gaan we uiteten omdat Ciara (een meisje uit Ierland dat bij Laura haar grootouders verblijft) jarig is.
Woensdag: we bezoeken de kunstgalerij in Windsorm, `s avonds gaan we zwemmen bij Laura`s nicht en spelen een soort van kaart-/gokspel (wees gerust: met snoep, geen geld)
Donderdag: vroege start want we gaan naar de zoo in detroit en daarna naar een grooot shoppingcentrum. bij het oversteken van de grens `s morgens moeten we anderhalf uur wachten en formulieren invullen, gelukkig bij het terugkeren niet.
Vrijdag: weer een redelijk vroege start want we gaan mountainbiken in point pelee ( natuurgebied aan de tip van Canada). in de namiddag hebben we een afspraakt met een journaliste van de krant en normaal staan we donderdag met foto en alles in de krant. `s avonds gaan we naar een `bonfire` (grote stapel hout die verbrand werd) bij een vriend van Marc.
Zaterdag: In Essex is een soort van kermisachtig iets met een parade die we gaan kijken, daarna een autoshow (lange straat met allemaal oude auto`s die geshowed worden). namiddag gaan we naar de baas/neef van Marc die een dochter heeft van mijn leeftijd dus had ik iemand om mee te praten : een heel fijn meisje. `s avonds gaan we naar de kermis waar we deep fried mars bars eten (mars in frituurvet gebakken): lekker maar iets te veeeeeeeeel voor mijn goesting.
Zondag: vroege start want we gaan naar de dragon boat races ( lange kayaks met ongeveer 20 roeiers) omdat een vriend van Marc mee doet. de winst gaat allemaal naar een organisatie vergelijkbaar met `Kom op tegen kanker`. `s avonds heb ik gekookt wat niet een al te groot succes was maar ik steek het op het feit dat ze een vuur met gas hebben ipv elektriciteit (het was eetbaar hoor maar de appels voor de appelmoes waren aangebrand en de gehaktballen waren een beetje droog). straks gaan we naar het vuurwerk van de kermis.

Zo dat was een beetje mijn week. Marc en Laura zijn heel toffe mensen maar heel amerikaans dus het lijkt een beetje op vorige zomer. Het weer is hier zalig: elke dag over 30 graden en heel vochtig dus het voelt nog warmer. woensdag ga ik naar mijn andere gezin : ik ben benieuwd!

zaterdag 9 juli 2011

Marc & Laura
Bbq van de Lions

woensdag 6 juli 2011

Zo, het eerste berichtje vanuit Canada. We hebben al heel veel dingen gedaan en de rest van de week is ook volledig volgeboekt. Vandaag gaan we naar een kunstgalerij en daarna zwemmen, morgen gaan we naar Detroit Zoo en een shoppingcenter en vrijdag gaan we fietsen een hebben we een persconferentie. Laura en Marc zijn heel fijne mensen en proberen me zoveel mogelijk te laten zien.

Het ontbijt/lunch is klaar; foto`s volgen nog!

dinsdag 28 juni 2011

Na een geweldige uitwisseling naar Florida vorig jaar is dit jaar Canada mijn bestemming.
Nog even proclamatie + galabal en koffer maken en zaterdagochtend vliegtuig richting Toronto voor 4 weken.