maandag 19 juli 2010

En terug thuis!
De vlucht was vertraagd met 2 uur maar we zijn dan toch aangekomen in Amsterdam.
Vandaag en morgen uitrusten en dan naar Parijs!

vrijdag 16 juli 2010

Nog 2 dagen en de 3 weken zitten er al weer op...
Gisteren zijn we nog een keer naar Disney geweest, deze keer met Sydney ipv Conner. In het begin hebben we ook enkele dingen gedaan met Liselot (de andere uitwisselingsstudent van Belgie) maar al snel splitsten we op.
Vandaag mocht ik kiezen wat we deden aangezien ik zondag al vertrek en Caio nog 2 weken hier is. Ik koos natuurlijk voor Universal met Islands of Adventure met veel achtbanen. Eerst uitgeslapen tot 10 uur en daarna bracht Todd ons naar Universal. Sydney & Conner offerden weer een vakantiedag op om met ons mee te gaan. Gelukkig houden zij, in tegenstelling tot Caio, wel van achtbanen waardoor we ze ongeveer allemaal gedaan hebben.
Morgen gaan we naar het meer bij Sydney & Conner om te tuben. Daarna waarschijnlijk winkelen. Ik heb er zin in!

woensdag 14 juli 2010

Het strand in Florida is geweldig! Alleen een beetje warm... Ik heb geleerd dat een half uur in de zon liggen genoeg is om te verbranden. De rest van de dag niet al te veel gedaan. Morgen eerst naar de Rotary hier en daarna terug naar Disney met andere uitwisselingsstudenten waaronder een ander meisje van Belgie. Ik ben benieuwd.

dinsdag 13 juli 2010

Vandaag naar Disney World geweest!
Heel wat groter als in Parijs. Een kennis van Mary die werkt bij Disney nam ons mee als haar 'gasten' waardoor we gratis binnen konden (handig natuurlijk).
We vertrokken in Epcot (1 van de 4 parken). Hier bekeken we het aquarium van Nemo, een paar achtbanen, ... Hier werden ook verschillende landen uitgebeeld met winkeltjes en restaurantjes. Zo was er een Frankrijk, Noorwegen, Duitsland, Canada, Japan, China, Marokko, Engeland en natuurlijk Amerika. We aten Fish & chips op mijn aanvraag in Engeland.

Daarna gingen we Animal Kingdom waar vooral dieren te zien waren maar ook enkele leuke achtbanen.

Na geschuild te hebben voor een stortbui namen we de bus naar Magic Kingdom, het 'klassieke' Disney. Hier deden we ook enkele ritjes en bekeken de lichtparade en het vuurwerk. Op weg naar huis zijn we gestopt om hamburger met frieten te eten (ook al was het 1u 's nachts)

Aangezien Elena op kamp is, was het vandaag alleen Caio, Conner & ik.

Morgen gaan we naar het strand, maar eerst goed uitslapen.

zondag 11 juli 2010



Suiker plantage

Alligator

Cliffdwellings

Grand Canyon


Vegas

Trampolines

Ons hotel 'New York, New york' in Las Vegas

Casino's in Las Vegas!

Hoover Dam

Caio, Elena, Sydney & ik bij de cactus!

Caio, Elena & ik.
Ondertussen zijn we al in New Orleans..
De zoo ging niet door, maar we zijn naar de film geweest en kunstgalerijen bezocht.

Maandag hebben we Bandelier (Cliffdwellings) bezocht en gaan eten met Elena haar familie.

Daarna zijn we naar Carlsbad gereden met een tussenstop in Roswell waar we een alien-museum bezocht hebben (onzin volgend mij). In Carlsbad hebben we een reusachtige grot bezocht en 's avonds in het hotel gezwommen.

Woensdag hebben we San Antonio bezocht met de beroemde Riverwalk. Heel mooi en gezellig met de resaurants en winkeltjes en de bootjes. Weeral mexicaans gegeten.

Donderdag voor de rit naar New Orleans bezochten we de Alamo (gebouw van tijdens de Texaanse revolutie). 's Avonds lekkere lasagna (ik was blij met eens wat afwisseling).

De volgende ochtend maken we een boottocht waar we alligators van heel dichtbij zagen. Heel mooi maar warm. 's Avonds eerst gezwommen in het hotel en daarna rondgewandeld op Bourbon Street.

Gisteren ook gewoon wat rondgehangen in New Orleans en Bourbon Street. 's Avonds zijn we naar Preservation Hall geweest, een authentiek plaatsje waar jazz gespeeld werd. Geweldig!

Op dit moment zijn we de finale van de wereldbeker aan het kijken en vanavond rijden we door richting Florida.

zaterdag 3 juli 2010

Eindelijk nog eens een bericht!
Na Las Vegas en de Grand Canyon zijn we aangekomen in Santa Fe.
Las Vegas was geweldig! We hadden zelfs een achtbaan in ons hotel! Ongelooflijk, zeker de Strip 's avonds met al de lichtjes. We gingen naar een grote hal met allemaal trampolines wat heel fijn maar actief was.
Na een tocht van 5 uur kwamen we aan aan de Grand canyon en waren nog juist op tijd voor 'Sunset at the Grand Canyon'. Gisteren heel vroeg opgestaan voor zonsopgang te zien over de Grand Canyon. Daarna een toch van 9u naar Santa Fe met tussenstop bij 4 corners wat jammer genoeg afgesloten was.
Vanacht sliepen we bij een tante van Elena en vandaag hebben we Santa Fe bezocht. Een heel leuk Indiaans met leuke kraampjes met typische juwelen van hier.

Zo dat waren de laatste dagen. Vanavond gaan we misschien naar de film en morgen waarschijnlijk de zoo.

zondag 27 juni 2010

Zo, hier zijn we dan!

Gisteren na Mexicaans eten af te halen en thuis op te eten eindelijk kunnen slapen, en dat met mijn nieuwe Mickey Mouse knuffel. De douane was vreselijk en duurde ongelooflijk lang! De vingerafdrukken en foto vond ik nogal overdreven maar oke.
Vandaag zijn we eerst Caio gaan ophalen op het vliegveld en hebben we daar de winkeltjes wat doorlopen. Daarna zijn we even langs huis gereden om de koffers af te zetten en heb ik heel leuke sandalen gekregen. Typische Braziliaanse! Daarna zijn we even langs John Siegel gereden (verantwoordelijke van de Rotary in Florida) die er helaas niet was dus zijn we naar de Target gereden. Een grote winkel die echt ALLES heeft, beetje vergelijkbaar met de Makro.
Als lunch aten we hamburger (verrassing!) met chips. Juist ben ik met Caio en Todd (de vriend van Mary) italiaans ijs gaan eten.

Vanavond komt Sydney met haar familie pizza eten om kennis te maken. Vanavond verblijven we in een hotel op de luchthaven want onze vlucht morgen is heel vroeg.

Zo, nu zijn jullie een beetje op de hoogte...Foto's volgen nog...

Bye!

vrijdag 25 juni 2010

Net klaar met koffer maken..
Ik ben er helemaal klaar voor!









Onze route (29/6 - 11/7)
Vlucht naar Phoenix (Arizona)
Met de auto naar:
Las Vegas
Grand Canyon
Four corners (Grenspunt van 4 staten)
Santa Fe (3 dagen verblijf bij familie)
San Antonio (Texas)
Louisiana
Swamp boat tour
New orleans
Pensacola
Eindhalte: Orlando


Elena (mijn uitwisselingsstudent)
Sydney (vriendin van Elena)
Caio (Braziliaanse uitwisselingsstudent)
Mary (mama van Elena)

maandag 17 mei 2010


Florida!